Published on 11 december 2015 by

ZEELAND (Zeelandbrug) – Lekker tegen de wind in fietsen op een oude fiets zonder versnellingen bij minimaal windkracht 7. Dat is het NK Tegenwindfietsen.

Mark Rijk van YouTube Vlog Ribbedebie ging de strijd aan. Over een afstand van 8,5 kilometer opboksen tegen een forse tegenwind. Hoe het is geweest? Kijk zelf. Bij zijn video stond in ieder geval de veelzeggende tekst:

Met een bloedsmaak over de kering en met snot langs je bakkes een stukje tegenwindfietsen. Wat een schitterend evenement!

NK Tegenwindfietsen is traditie

Dit bijzondere Nederlands Kampioenschap werd in 2013 voor het eerst gehouden. En de kans dat deze een keer per jaar kan worden gehouden is vele malen groter dan de Friese Elfstedentocht. In plaats van “It giet oan” klinkt er bij de organisatie “We kriege sturm”. Vanwege de weersvoorspelling wordt minimaal 3 dagen van te voren aangegeven wanneer het NK wordt gehouden. De datum is dus variabel. De locatie niet; dat is en blijft de Oosterscheldekering.

Bekijk meer video’s op het YouTube-kanaal Ribbedebie.

De Facebook-pagina van het NK Tegenwindfietsen.

En deze deelnemers zaten dus flink kapot

Dit filmpje is echt helemaal het einde…Bedankt voor alles. Tot volgend jaar, op de 4e editie van het Eneco NK Tegenwindfietsen! #sturm

Posted by NK Tegenwindfietsen on Monday, December 7, 2015

Category Tag

Like ons op Facebook!