Zeedahlia en snotolfje in Zeeuwse wateren

1,404
Published on 27 juli 2015 by

ZEELAND (Tholen) – Wat blijkt? Zeeland is ook onder water meer dan de moeite waard. Dat tonen deze beelden bij de Bergse Diepsluis bij Tholen wel aan.

Dit is de zeedahlia!

Dit is de zeedahlia!

Zeedahlia en snotolfje in Zeeuwse wateren

De zeedahlia (Urticina felina) is een zeeanemonensoort uit de familie Actiniidae. Ze kunnen zo’n 10 tot 15 cm groot worden. De zuil wordt zo’n 6 cm hoog. De tentakels maximaal 2 cm. En dit was geen parate kennis, maar moesten we even voor je opzoeken 😉

Het blijkt dat de zeedahlia een geliefd onderwerp is om te fotograferen. Er worden zelfs heuse zeedahlia-tours gehouden! Ook van een snotolfje hadden we nog nooit gehoord. De snotolf, ook wel lompvis genoemd, is een straalvinnige vis.

Zeeland de duikprovincie van Nederland

Ja, dat is dus echt waar. De beste plekken om te duiken vind je dus in de meest zuidwestelijke provincie van Nederland; Zeeland dus! Er zijn meer dan 110 duikplekken in heel Zeeland. Op de website Duikplaats.net staat het volgende geschreven:

Van de rustige duikplaatsen in het Grevelingenmeer, tot aan de wrakken in de Westerschelde: deze provincie heeft voor elk type duiker een geschikte duiklocatie.

Zo, steek die maar in je duikpak 😉

Alle 110 duikplekken vind je op de website van Duikplaats.net.

Meer van dit soort filmpjes over het onderwaterleven in Zeeland staat op het YouTube-kanaal van de maker, Dirk van den Bergh.

Category Tag

Like ons op Facebook!