Published on 13 oktober 2015 by

ZEELAND – Holland, Natuur in de Delta. Met beelden uit Zeeland. Dat is de nieuwe bioscoopfilm van de makers van de succesvolle film De Nieuwe Wildernis.

Deze Zeeuwse plekken zijn te zien

In Zeeland is er gefilmd bij Nationaal Park Oosterschelde. En laten we even wat specifieker zijn; onderwaterbeelden in de Oosterschelde en prachtige beelden van het Land van Saeftinghe. De film ging 26 september 2015 in premiere.

Inhoud Holland, Natuur in de Delta

Holland Natuur in de Delta Filmposter

Holland Natuur in de Delta Filmposter

Dit staat op de website van het Pathé Filmtheater

De zeearend strijkt neer in een hoge boom aan de rivier. Hier stroomt de bron van het leven voor alles wat de zeearend kent. Maar hij is hier al eeuwen niet geweest en herkent haar nauwelijks; alles is nu anders.

Lang is de natuur de grootste kracht geweest in het deltagebied dat nu Nederland heet. We zien de ontwikkeling naar onze tijd, waarin we de natuur niet langer als vijand zien en zoeken naar manieren om haar immense creatieve kracht te benutten. De Hollandse natuur door de ogen van verrassende, kenmerkende dieren die de vruchtbare delta met ons bevolken.

Naast de zeearend is dat bijvoorbeeld de bever, net als ons barrières bouwend en geulen gravend tegen het water. Maar ook de haas, het pimpernelblauwtje en de stekelbaars laten ons de dynamische wereld boven en onder water zien.

Special lied door Waylon

Tijdens de premiere van deze natuurfilm zong Waylon dit nummer samen met het Metropole Orkest.

 

 

 

Category

Like ons op Facebook!