Published on 16 januari 2016 by

ZEELAND (Middelburg) – Zeldzame en unieke beelden van een bezoek van koningin Wilhelmina in 1924 aan de hoofdstad.
Koningin Wilhelmina komt met de trein

De video begint met het binnenrijden van een grote zwarte stoomlocomotief. Daarna komen er uit het station alleen maar vrouwen in Zeeuwse klederdracht en af en toe een soort hippie. Klinkt een beetje gek, maar we weten niet hoe we het anders -en beter- kunnen omschrijven.

De beelden laten verder een defile zien. Daar komen een heleboel verenigingen voorbij en -naar wij vermoeden- vertegenwoordigers van diverse dorpen en steden in Zeeland, uiteraard in Zeeuwse dracht.

Markt van Middelburg

Naast beelden van koningin Wilhelmina in een koets, al ja-knikkend naar haar ‘onderdanen’, over de Abdij, komt de Markt ook nog volop in beeld. Kosten nog moeite werden in 1924 bespaard om de toenmalige Koningin der Nederlanden een mooie dag te geven; tegenover het stadhuis was een imposante tribune opgebouwd; ken je de arena van de Ravelijn in de Efteling? Nou, zoiets dus!

Oproep

Zoals eerder gezegd, we weten niet precies wat er allemaal te zien is in deze video. Heb je meer informatie voor ons, plaats dan een reactie onder de bericht. Dan kunnen we de bericht verder aanvullen. Alvast bedankt!

Category Tag

Like ons op Facebook!