Published on 5 november 2015 by

ZEELAND – Dagelijks zijn we op zoek naar videobeelden van Zeeland. Vandaag gaan we een nieuw tijdperk in; 360 graden video wordt volgens ons, en die van trendwatchers, de nieuwe manier van videobeleving.

360 graden video brengt Zeeland naar je toe

Op onze site staan natuurlijk al vele pareltjes. Maar met 360 graden video komt Zeeland echt naar je toe. Daar spelen een aantal Zeeuwse organisaties, waaronder Omroep Zeeland en DRV, goed op in.

Het kan nog gekker

De makers van de 360 graden-video van DRV moeten hebben gedacht: “360 graden-video is leuk, maar gefilmd met een drone is dat nog spectaculairder”. Nou, dat kunnen we alleen maar beamen. Het is echt te gek. #respect dan ook voor de makers.

Met of zonder speciale bril

360 graden video kun je ervaren met of zonder speciale bril. Heb je niet zo’n bril, dan kun je via de webbrowser Chrome toch genieten op je PC van deze nieuwe vorm van video-kijken.

Met je smartphone met daarop de YouTube App wordt het nog leuker. Bekijk de video’s in dit artikel maar eens op je smartphone!

Maar het echte werk beleef je toch met een speciale bril. Je kan kiezen voor bijvoorbeeld de Oculus Rift. Maar er is ook een veel goedkopere variant (10-20 euro) en dat is de Google Cardboard.

Voorbeelden

Omroep Zeeland heeft speciaal voor de netwerkbeurs Contacta in Goes een 360 graden video laten maken van fraaie locaties in Zeeland. Voor zover vindbaar was dit de eerste 360 graden video van Zeeland, gevolgd door die van DRV.

 

Niet Zeeuws (nou ja, er gaan natuurlijk wel duizenden Zeeuwen naar de Efteling) is deze van de achtbaan Baron 1898.

 

Category Tag

Like ons op Facebook!